Zece lucruri pe care trebuie să faceți pentru a începe un stil de viață sănătos

Un stil de viață sănătos se bazează pe trei piloni principali: nutriție, antrenament si odihna. Azi vom oferi 10 obiceiuri sau lucruri pentru a face pentru a începe un stil de viață sănătos. De multe ori există intenția de a duce un stil de viață sănătos, dar nu știm de unde să încep. Modificarea sau dobândirea de deprinderi și obiceiuri, pe care vi le oferim, va reuși să trimită o viață destul de sănătos. Pur și simplu încercarea de a:

Modificarea sau dobândirea de deprinderi și obiceiuri

  1. Modifică lista de cumpărături: este important pentru a începe îmbunătățirea dvs. de alimentare. O dieta buna, ea începe să facă achiziții, sănătos. Concentreaza-te pe produse proaspete și Evitați alimentele procesate. Cea mai mare parte de alimentare trebuie să fie furtas, legume și legume, să nu uitați de carne și pește.
  2. foto5Aflați pentru a găti: al doilea pas, pentru a începe să mănânce bine. Dacă nu știm să gătească, desigur, am terminat există produse, semifabricate, sau „ceva”, că suntem în frigider. Domimar trucuri de gătit, cum ar fi aburit, gratar, papillote sau la cuptor, va fi esențială pentru a face mai sanatoasa dieta. Știți de gătit, economisește calorii si imbunatateste gustul nostru o listă de cumpărături.
  3. Bea apă și limitează consumul de băuturi și alcool: acest lucru am discutat deja de mai multe ori în Vitónica. Una din marile drage dieta-este numărul de calorii pe care le consumăm. Apa ar trebui să fie în principal de o băutură răcoritoare sau de alcool, băuturi unice de a lua în timp util, în termen de o săptămână. Dacă suntem în imposibilitatea de a asimila acest obicei, avem o mulțime de vite.
  4. Fructele și legumele nu trebuie sa lipseasca: nu putem face nici o zi fără consumul de produse din aceste grupuri. Cei care vor asigura cea mai mare parte de vitamine, minerale și fibre, pe bază de substanțe nutritive necesare pentru dezvoltarea normala a organismului. Încearcă să, că, în orice fel de mâncare de bază, sunteți, cel puțin, alimente pentru fiecare grup.
  5. Fă exerciții fizice în fiecare zi, încă unul dintre pilonii unui stil de viață sănătos. Aici principalul lucru-este de a alege un sport care să te motiveze și să vă bucurați, pentru a efectua în fiecare zi. În jur de 30 de minute pe zi de activitate fizică, reprezintă un impuls pentru sănătatea ta. Și dacă într-o zi nu ai timp, fă cel puțin 15 de minute de jogging sau exercitii acasa: toate de valoare.
  6. Uitați despre un stil de viață sedentar: urca scările, să meargă la locul de muncă anando sau cu bicicleta, nu cheltui mai mult de 30 de minute pe canapea…e mici gesturi din viața de zi cu zi, care ne fac mai puțin sedentar de viață și mai sănătoase. Evitați tot ceea ce poate sta nu face nimic și ieși în stradă pentru a muta.
  7. Reduce stresul din viata ta: este un aspect mai neglijent și că, de obicei, nu ia în considerare. Încercați să reduceți nivelul de stres, ceea ce este deosebit de frecvent întâlnite la locul de muncă. Excesul de stres duce la oboseală cronică și nu de a fi fericit, ceva foarte important, dacă vrem să avem o viață saldable.
  8. Îmbunătățiți obiceiurile de somn: timpul de odihnă, regulat ne poate ajuta mult pentru a recupera de la oboseala zilei precedente. O saltea bună, un mediu optim pentru odihnă și somn de la 7 la 8 ore, fiind programul nostru de somn, acest lucru vă va ajuta să dormi mai bine. Previne de a merge la culcare, văzând un telefon mobil sau un Televizor este iritante care împiedică somn.
  9. Limitează consumul de sare și de zahăr: ambele sunt, de obicei, sunt prezentate pe larg în dieta. Recent, OMS s-a redus de recomandări nivelul de zahăr din dieta. Pentru aceasta, este foarte important să se cunoască produsele, să le citească eticheta, nutricionaly știe că cantitatea de zahăr și de sare mancam zilnic. Excesul de zahăr contribuie la obezitate și excesul de sare hrănește procese, deas.
  10. Introduceți fibre în dieta de: fibre-este, fără îndoială, Marele uitat de dieta. Acest lucru este foarte important pentru reglarea tranzitului intestinal și de a provoca un sentiment de saturație, ceea ce va face, astfel că nu trecem de calorii. Avantajele de fibră va duce la faptul că organismul va funcționa mai bine. Astfel de alimente cum ar fi fructele si legumele sunt bogate in fibre, prin urmare, de asemenea, importanța acestuia în dieta.

foto6

După cum puteți vedea, unele obiceiuri achiziționa cu ușurință, avem doar se acorde un pic de atenție. Alții, dimpotrivă, necesită mai mult efort și de continuitate. În general, începe o viață sănătoasă, trebuie să se schimbe obiceiurile alimentare, începe să faci exerciții de zi cu zi, și să acorde o atenție la o odihnă bună. Dacă doriți, puteți începe pur și simplu cu punctul numărul unu și să-l urmeze până la zece.