7 cele mai Bune de Viață Sănătos (Copii și Adulți)

Un stil de viață sănătos pentru copii și adulți, în baza sănătos și o dietă echilibrată, activitate fizică, de multe ori și de a evita obiceiurile proaste cum ar fi Fumatul sau consumul de alcool.

Un stil de viață sănătos este important pentru a rămâne sănătos, pentru a preveni boala, de a fi productiv, fericit și să mențină relații bune cu cei dragi.

În plus, există câteva obiceiuri, care sunt, de asemenea, importante pentru a avea posibilitatea de a trăi viața din plin. Mai târziu, voi face câteva exemple.

Mai jos sunt mai multe stiluri de alimentare sunt compatibile cu un stil de viață sănătos la orice vârstă, vă vom spune care sunt beneficiile de un stil de viață activ (în întregime în contradicție cu stilul de viață sedentar) și vă vom spune ce alte obiceiuri ar trebui să fie combinate cu alimentația corectă și activitatea fizică pentru a obține de înaltă calitate de viață.

7 stilul de viață pentru o viață sănătoasă

1-Vegetarianismul

Regimul vegan este cea pe care evita nu numai carne, dar, de asemenea, toate produsele de origine animală, cum ar fi lapte, ouă sau miere.

foto7Cu toate acestea, regimul Vegan apare o serie de probleme. Orice regim alimentar echilibrat ar trebui să ofere o cantitate suficientă de toate substantele nutritive necesare pentru o bună sănătate a organismului, cum ar fi proteine, vitamine și minerale.

Nu include produse de origine animală, dieta, vegetarian, nu este foarte bine controlat, poate fi un deficit de fier, proteine si vitamina B 12, pe termen lung, care este foarte dăunătoare pentru sănătate.

Dacă urmați dieta vegetariana, amintiți-vă că:

  • Trebuie să evite consumul de carbohidrati rafinati în exces.
  • Este mai bine să includă fructe, legume și cereale integrale în toate feluri de mâncare.
  • Ia supliment alimentar, care include vitamina B12 poate fi o idee foarte bună.
  • Însoțește mâncăruri, băuturi cu conținut ridicat de vitamina c (suc de portocale, natural, de exemplu), pentru a îmbunătăți absorbția de fier.
  • Apelul la dietetician nevoie pentru a planifica o dieta vegană sănătoasă, care ia în considerare toate nevoile tale.

2-Ovo-lăptos-vegetarianism

Mulți oameni aleg să urmeze o dietă vegetariană și nu mănâncă nici carne, dar includ în dieta unele produse de origine animală, cum ar fi laptele sau ouăle. Este un mod numit „ovo-lăptos-vegetarian”, și, de asemenea, poate deveni un stil de viață sănătos.

Academia de Nutriție și Dietetică din SUA, precum și Asociației Dieteticienilor din Canada susțin că dietele vegetariene echilibrate și bine planificat, sănătoși și oferă anumite avantaje în prevenirea și tratamentul unor boli.

De exemplu, potrivit unui studiu meta-analitic realizat în Japonia, o dieta vegetariana este capabil de a reduce tensiunea arterială, în unele cazuri, fără utilizarea de medicamente.

3-Flexitarianismo, noua varianta

După cum ați văzut deja, dieta pe baza de produse de origine vegetală au o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Asta înseamnă că, neapărat, de exemplu, de a deveni vegetarian sau vegan? Nimic.

De curând a apărut un nou termen, care determină obiceiurile alimentare, care includ, în principal, produse de origine vegetală, dar, uneori, permite, de asemenea, consumul de carne: flexitarianismo.

4-Dieta omnívora

Dieta omnívora, de asemenea, poate fi parte a unui stil de viață sănătos, cu condiția ca proporția dintre diferite grupuri de produse alimentare, corecte și de servire necesare pentru a menține o greutate sanatoasa.

Dieta omnívora sănătos care include în abundență de fructe și legume proaspete și cereale integrale. Include, de asemenea, în cantități moderate, carnea, produsele lactate și ouăle.

În acest tip de plan de alimentare, ar trebui să limiteze cantitatea de sodiu, zaharuri rafinate, grasimi saturate si grasimi trans.

5-un stil de viață activ

Un stil de viata sedentar este un mare rău al timpului nostru. Un stil de viață sănătos ar trebui să includă în mod regulat de activitate fizică și exerciții.

De activitate fizică, cum să ieși la o plimbare, de exemplu, ajută pentru a preveni un număr mare de boli, fizice și psihologice, cu condiția că va practica în mod regulat.

Activitatea fizică și exercițiile fizice ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, bolile evită excesul de greutate și obezitate și de a reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2.

Pe de altă parte, oferă beneficii psihologice.

Exerciții fizice, energic, practicată în mod regulat, pentru a evita de stres și de anxietate, acest lucru este confirmat de diferite de cercetare.

6-fii atent

Ratele de deces în urma unui ACCIDENT, rămân pe locul al treilea, cauze de deces, chiar și în țările dezvoltate.

Cele mai multe dintre ele ar putea fi prevenite, deoarece acestea sunt cauzate de erori umane lipsa de atenție sau de prudență.foto8

Dacă doriți să aveți un stil de viață sănătos, dar, de asemenea, să fie atenți atunci când de conducere (nu conduci sub influența alcoolului sau a altor droguri și respectă regulile de circulație, în special limitele de viteză), de asemenea, ar trebui să ia măsuri de precauție și în alte situații, de exemplu, in timpul actului sexual.

7-pentru a Minimiza emoțiile negative

Avea mintea pozitiv, are, de asemenea, mari beneficii în domeniul sănătății fizice și psihice.

Emoțiile negative trebuie să fie corect reglate pentru a avea o viață plină de satisfacții. Unul dintre principalii factori emoționale negative a acestor timpuri este cunoscut de stres.

Stresul excesiv reduce protecție și crește riscul de boli de inima, de asemenea, să ne facă să se simtă rău.

Stresul nu numai că poate avea un impact psihologic și directe fizice, dar, de asemenea, se poate apela la un stil de viață nesănătos.

 

Conform unor cercetări, crește stresul este asociat cu niveluri ridicate de consumul de droguri și alcool, în scădere unui stil de viață sănătos.

În plus, stresul cronic poate crește tensiunea arterială, de a provoca anxietate, depresie și probleme cu inima.

Pentru a evita stresul, în căutarea pentru o activitate de agrement, care într-adevăr vă place, și practică un fel de exerciții de relaxare (yoga, meditație și așa mai departe).

Concluzii

Există mai multe tipuri de stil de viață sănătos.

Cum este posibil să fi văzut, setările de alimentare pot fi diverse, și puteți avea un stil de viață sănătos, prin efectuarea de diferite tipuri de activitate fizică.

Tot ce trebuie să faceți este de a găsi opțiunile cele mai potrivite pentru preferințele dumneavoastră și capacitățile.